top of page

Informatie

Plattegrond huisjes
Twee rijen van 6 huisjes staan aan weerszijden van de hoftuin. Aan beide zijden is tevens tussen de huisjes een fietsenberging te vinden. Aan elke zijde heeft daardoor één huisje op de bovenverdieping een extra kamer (boven de fietsenberging). Zo zijn er 10 huisjes met één slaapkamer en 2 huisjes met 2 slaapkamers.

Voorbeeld van een huisje, diep 5,6 m totaal, breed 4.0 m totaal. Bovenverdieping met slaapkamer 3,8,x 4 m.; badkamer met douche en wc; overloop met plaats voor een wasmachine. Benedenverdieping met entree halletje; woonkamer, keuken en spiltrap.

Voorbeeld van een huisje, diep 5,6 m totaal, breed 4.0 m totaal. Bovenverdieping met slaapkamer 3,8,x 4 m.; badkamer met douche en wc; overloop met plaats voor een wasmachine. Benedenverdieping met entree halletje; woonkamer, keuken en spiltrap.

60B3D740-1C46-4FD3-83F1-3CD1C2F84F95.heic

De benedenverdieping met uitzicht op de tuin       

7D1D1BFC-95B5-4CBD-8054-56456ED62DA9.heic

De spiltrap van boven gezien                                                            

2C726CE3-4E3B-4645-90CF-526BB135F9E2.heic

De spiltrap naar boven en het keukenblok 

AC733C20-7BBD-479F-B18D-7739DEBC5564.heic

Het uitzicht uit de slaapkamer

Informatie voor belangstellenden voor het huren van een hofjeswoning
Het wonen in een hofje is een voorrecht maar betekent ook verplichtingen. Het Eva van Hoogeveenhof is een Rijksmonument wat betekent dat huurders geen veranderingen in de huisjes of het hofjescomplex mogen uitvoeren of aanbrengen. Dit geldt ook voor het schilderen van hout en muren en voor de hofjestuin en het tuinmeubilair.
De bewoners wonen dicht bij elkaar, dat betekent dat meer dan bij andere woongelegenheden in belangrijke mate rekening moet worden gehouden met de medebewoners en elkaars privacy.
Het hof dient een prettige en rustige leefomgeving te zijn waarbij elke vorm van overlast zoals geluidsoverlast, zowel binnen- als buitenshuis, dient te worden voorkomen.
Het in praktijk brengen van de eigen sociale verantwoordelijkheid is de kern van het wonen in het hofje.
Het hofjescomplex heeft in het verleden een omvangrijke restauratie ondergaan welke alleen mogelijk was door het verstrekken van zware subsidies vanuit gemeenschapsgeld.

04AFB4F1-063C-435D-84EE-884B88FB1A56.jpeg

Panorama van de tuin tijdens een hofjesconcert, 2018.

Het hofjesterrein is het gehele jaar overdag toegankelijk voor bezichtigingen door belangstellenden. Ook wordt jaarlijks de tuin van het hof een dag opengesteld voor de Leidse Hofjesconcerten.
Onder handhaving van de privacy van de huurders wordt verwacht dat de huurders
 zich vriendelijk opstellen tegenover de bezoekers.
Voorwaarde voor het huren van een hofjes woning is het aanvaarden en ondertekenen van een huurovereenkomst en het reglement voor de bewoners.

Gezien de historische achtergrond van het hof gaat voor de verhuur de voorkeur uit naar alleenstaande dames van middelbare leeftijd. Indien er geen potentiële huurder beschikbaar is die hieraan voldoet, worden hierop wel uitzonderingen gemaakt.

De hofjeswoningen kunnen uitsluitend verhuurd worden aan alleenstaanden zonder huisdieren. De minimum leeftijd voor toelating is 30 jaar.

Via de e-mail is een aanmeldingsformulier aan te vragen om op de lijst van belangstellenden geplaatst te worden.

bottom of page